Африкански традиционни лечители

Tрадиционните лечители са много популярни в целия свят. В Африка на юг от Сахара 1 на 50 души практикуват традиционно лечителство и са ключов доставчик на здравни грижи за голяма част от населението. Така е било векове наред, така е и днес. Без съмнение някои практики са вредни, но е вярно и това, че с билкови отвари са излекувани не малко пациенти.
Да се отрича традиционното лечителство е неуместно, но и към него да се посяга сляпо също не е препоръчително.
Въпреки всеобхватността на западните влияния, традиционните лечители са оцелели и играят все по-голяма роля в някои страни. Например, макар в Южна Африка да има около 25 000 обучени практикуващи в Западна медицина, а западната медицина има мощна опора в тази страна, над 200 000 традиционни лечители въртят процъфтяваща търговия.

„Без багаж“ – имаме среща с африкански традиционен лечител.
И да, признаваме си, малко ни е страх!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания