Африкански традиционни лечители

Tрадиционните лечители са много популярни в целия свят. В Африка на юг от Сахара 1 на 50 души практикуват традиционно лечителство и са ключов доставчик на здравни грижи за голяма част от населението. Така е било векове наред, така е и днес. Без съмнение някои практики са вредни, но е вярно и това, че с билкови отвари са излекувани не малко пациенти.
Да се отрича традиционното лечителство е неуместно, но и към него да се посяга сляпо също не е препоръчително.
Въпреки всеобхватността на западните влияния, традиционните лечители са оцелели и играят все по-голяма роля в някои страни. Например, макар в Южна Африка да има около 25 000 обучени практикуващи в Западна медицина, а западната медицина има мощна опора в тази страна, над 200 000 традиционни лечители въртят процъфтяваща търговия.

„Без багаж“ – имаме среща с африкански традиционен лечител.
И да, признаваме си, малко ни е страх!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.