Гмуркане с акули в Южна Африка

Страшните филми привличат много зрители. В едни от най-смразяващите се разказва за акули – чудовища. Да се изправиш очи в очи с тях е кошмар за повечето хора. Но има и такива, които са превърнали този кошмар в печеливш бизнес. Казват, че да се доближиш до акулите е приключение, достойно за списъка с неща, които трябва да направиш през живота си. Колкото и невероятно да звучи, след Kruger National Park, големите бели акули привличат най-много туристи в Южна Африка.

Кое е водещото при взимането на решение – да го направиш или не – любопитството ли или натрапчиво желание за вълнение и приключения. Искаме да проверим ще бъде ли по силите ни да преодолеем сковаващия страх от среща с акули в океана.

„Без багаж“ – отправяме се към малко парче земя в океана край северните плажове на False Bay близо до Cape Town.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания