Долината на река Омо – Етиопия

Наричат я река Омо или Omo-Bottego. Това е важна река в Южна Етиопия. Курсът й е изцяло в границите на Етиопия и се влива в езерото Туркана на границата с Кения.
Реката е важен ресурс и без нея племената и животните в Южна Етиопия няма да оцелеят. През 2006 г. започва работата по язовир Гибе III. Язовирът блокира част от река Омо, което според експертите ще окаже влияние върху екосистемата, племената и животните, които живеят в долината.

След направеното откритие на фосилни фрагменти от Homo Sapien, считани като най-древни, долината Omo и езерото Turkana са обявени за световно наследство.

В долината Омо има два големи национални парка – Omo и Mago. И двата парка са известни със своята екзотична дива природа, а реката е жизненоважен ресурс за оцеляването им.

„Без багаж“ – приключенстваме из долината на Омо.

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Животът на Мурси

Мурси режат ушите и устните. Белезите красят телата им. Главите им са украсени с чудати корони, от които се подават рога на убити животни. Мъжете

Етиопия – Убийствената традиция Минги

Пътувайки из долината на река Омо, дочуваме да се говори за Каро. Тайната на този народ ни кара да настръхнем. „Минги“ е понятие табу. Тази

Етиопия – Запознайте се с племето Хамър

Отправяме се към селата на Хамар, едно от най-колоритните племена, населяващи долината на река Омо в Етиопия. По време на сухия сезон местните живеят близо