Етиопия – племето Амара

Лалибела ни очарова! Тук въздухът е различен. Дишаш с пълни гърди. Красиво е, диво и непокътнато от векове. Имаме чувството, че сме се върнали в Библейски времена.
Какво ни привлича така неудържимо тук? Кристално чиста природа, недокосната от отровите на напредналата ни цивилизация; преклонение и вяра в Бог и съзиданието, в светии и ангели; Християнство в най-добрия прочит; и най-вече – хора – добри и състрадателни, с искрени усмивки и загриженост за ближния! Това е картината, в която сме попаднали и от която не искаме да си тръгнем!
„Без багаж“ оставаме в планините на Северна Етиопия.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания