Летящите хора от Теотиуакан

Древните практикували човешко жертвоприношение: човешки тела и животински жертвоприношения са били открити при разкопките на пирамидите в Теотиуакан.
Учените смятат, че хората, предлагали човешки жертвоприношения, като част от посвещение, когато сградите били разширявани или строени. Жертвите са вероятно вражески воини, пленени за ритуално жертвоприношение, което да гарантира, че градът може да просперира.

Пирамидата на Слънцето е най-голямата сграда в Теотиуакан. Смята се, че е била построена около 200 г. от н.е. и е една от най-големите в Мезоамерика.
Намираща се по протежение на Булеварда на мъртвите, между Пирамидата на Луната и Цитаделата, в сянката на масивната планината Серо Гордо, пирамидата е част от голям комплекс в сърцето на града.
Името Пирамидата на Слънцето идва от ацтеките, които идват в град Теотиуакан векове след като бил изоставен.

„Без багаж“ – Нямаме търпение да се впуснем в пъстрото наследство на Мексико!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания