Летящите хора от Теотиуакан

Древните практикували човешко жертвоприношение: човешки тела и животински жертвоприношения са били открити при разкопките на пирамидите в Теотиуакан.
Учените смятат, че хората, предлагали човешки жертвоприношения, като част от посвещение, когато сградите били разширявани или строени. Жертвите са вероятно вражески воини, пленени за ритуално жертвоприношение, което да гарантира, че градът може да просперира.

Пирамидата на Слънцето е най-голямата сграда в Теотиуакан. Смята се, че е била построена около 200 г. от н.е. и е една от най-големите в Мезоамерика.
Намираща се по протежение на Булеварда на мъртвите, между Пирамидата на Луната и Цитаделата, в сянката на масивната планината Серо Гордо, пирамидата е част от голям комплекс в сърцето на града.
Името Пирамидата на Слънцето идва от ацтеките, които идват в град Теотиуакан векове след като бил изоставен.

„Без багаж“ – Нямаме търпение да се впуснем в пъстрото наследство на Мексико!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Нови епизоди в секция Мароко

Новите епизоди качени в платформата, ще ви разкажат за безценното арганово масло на Мароко. Ще ви върнат няколко милиона години назад, като ще видите фосили

Арган от Мароко

Пътешествието ни продължава из аргановото царство на Мароко. Често попадаме на скъпи продукти с арганово масло. То се извлича от ядките на аргановото дърво и

Трилобити и ортоцери. Фосили от Мароко

В северноафриканското кралство Мароко се намира едно от най-големите находища на фосили в света. Хиляди мароканци печелят от бизнеса с трилобити и ортоцери. Скалите в