Лечители и магьосничество

Практиката на традиционните лечители сангома в Африка е основана на вярата в наследствени духове и често е смесица от лечебни растения и различни части от животински тела, мазнини или кожа. Народите Банту в Южна Африка вярват, че след смъртта предците ръководят и закрилят живите.
Традиционните лечители работят в свещена лечителска колиба, където вярват, че пребивават техните предци.
Сангома вярват, че са в състояние да получат за своите пациенти достъп до съвети и напътствия от предците чрез духа на предшественик, или медиация, хвърляне на кости, или чрез тълкуване на сънищата.
„Без багаж“ – имаме лечебен сеанс с хвърляне на кости!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания