Мабоненг

Днес Йоханесбург е културен център с голямо разнообразие от културни събития и места, което го прави привлекателен за много творчески индустрии.
Духовното възраждане на Йоханесбург е все по-видно в последните години. Райони претърпяват невиждана трансформация като ги обявяват за незамърсени от градски разпад и престъпност зони. Такъв е районът Мабоненг.
Мабоненг e дума на сото, означаваща „място на светлината“. Едва ли има по- подходящо име за място, което бързо се превръща в център на творческата енергия за градските художници на Йоханесбург. Все повече жители и гости са привлечени насам – кокетни кафенета, ресторанти, бутици за дрехи, художествени галерии, ателиета и студия привличат посетители, а животът в тази част на Йоханесбург се завръща с обещание за сигурност и артистична самобитност. Как един известен с престрелки и престъпност квартал може да се превърне в оазис на изкуствата и в туристическа дестинация?
„Без багаж“ – Нямаме търпение да разберем?

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания