Нара – царството на сърните

Нара е главният град на едноименната японска префектура, разположен в района Кансай.

Осем храма, светилища и руини в Нара са включени в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В периода от 710 CE – 784 от н.е., Нара е била столица на Япония и тук живеел императорът, преди да премести столицата в Киото.

Нара е задължителна спирка в Япония. Тук имаме уникалният шанс да се потопим в японското най-древно минало. Времето е прекрасно и започваме разходката си от парк Нара, простиращ се на площ от 660 хектара и считан за историческо място с несравнима природна красота, с великолепни дървета и буйна зеленина. Имаме цял ден на разположение и искаме да се насладим на всеки миг! Денят е от онези, които са дошли с неочаквано синьо небе, топли лъчи и птичи песни и искаш да се слееш с тази картина.

„Без багаж“ – Искаме да сме тук и сега.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Садху – свещените аскети на Индия

„Без багаж“ се впускат в 4500-годишна история. Индуизма е най-разпространената в Индия религия, макар индийците да не го наричат така. Индуизма днес е смесица от

Романтична вечеря под водата

Anantara Kihavah е малък малдивски луксозен остров насред буйна тропическа растителност. Събрал е 80 просторни плажни вили, всяка от които на самия бряг на океана.

Един ден на Анантара Кихава

Дъждът идва и си отива като чудо – изсипва живителните капки върху зажаднялата зеленина, измива до блясък листата и се понася към следващия остров. Океанът