Народът Кхоса – Южна Африка

На гости сме на Кхоса – етническа група в Южна Африка. Селото Нксинксоло е чисто и подредено, а жителите му ни посрещат с радост. Те се гордеят със своя произход, като тук най-важна е принадлежността към клана. От самото раждане един Кхоса започва да преминава през редица ритуали. Така е било, така е и днес – тези ритуали и церемонии все още се практикуват. Всички те символизират развитието на човека.

Кхоса имат силна вяра в свръхестественото. Макар да вярват във висше божество, те имат грижи с влиянието на злите вещици, търсят и духовни лечители. Щастието им и уязвимостта от злите сили са тясно свързани с добрата воля на техните предци. А тя се постига чрез жертва, уважение и послушание.

„Без багаж“ – Южна Африка все повече ни очарова! Какъв прекрасен свят!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Племето Хадзабе, част 2

Черепът на зелен павиан е прясно одран и разделен от месото по него. Скоро то ще стане храна за мъжете – ловци и техните семейства.

Марокански дизайн на мебели

Има места, които неусетно те предразполагат да се чувстваш „у дома“. Уютно и спокойно ти е. Дори не искаш да си тръгваш… За всеки от

Планински туризъм в Мароко

Тръгваме от Маракеш в посока към Асни и след 37 километра стигаме до девствената гора, разположена върху цели 100 000 хектара (247 000 акра)… Това