Племето Ари – Етиопия

Днес имаме среща с Ари. Така се нарича тази етническа група, обитаваща северната част на Националния парк Маго в Югозападна Етиопия. Ари са земеделци и добри керамици. Те са един от народите на долината на река Омо.  Имат привилегията да имат най-голямата територия от всички племена в района. Земите им са плодородни и това им позволява да имат по няколко вида насаждения. Реколтата им е от зърнени храни, кафе, плодове и мед. Обичайно за тях е да имат големи стада добитък. Ари са един от на-малко проучените народи в Етиопия. Те не се посещават и от туристи така, както Мурси.
Жените Ари покриват стените на къщите си с кал и подновяват редовно подовете. Ари имат специална дума за стенописи – „бартис“, което означава „да даваш красота“.

„Без багаж“ – в търсене на бартис!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.