Саке – японското оризово вино

Разбира се, че сме чували за саке – японското оризово вино. В Япония тази националната напитка често се сервира със специална церемония – леко затоплена в малка керамична или порцеланова бутилка и се отпива от малка порцеланова чашка, наречена саказуки. Както при виното, препоръчителната температура на сервиране на сакето варира значително по вид. Не знаем много за сакето и сме любопитни с какво ни черпят. Гидът ни, Като, ще ни заведе в пивоварна и ще можем да видим целия процес на приготвяне.

„Без багаж“ – готови сме за нови приключения в Нара!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Племето Хадзабе, част 2

Черепът на зелен павиан е прясно одран и разделен от месото по него. Скоро то ще стане храна за мъжете – ловци и техните семейства.

Марокански дизайн на мебели

Има места, които неусетно те предразполагат да се чувстваш „у дома“. Уютно и спокойно ти е. Дори не искаш да си тръгваш… За всеки от

Планински туризъм в Мароко

Тръгваме от Маракеш в посока към Асни и след 37 километра стигаме до девствената гора, разположена върху цели 100 000 хектара (247 000 акра)… Това