Саке – японското оризово вино

Разбира се, че сме чували за саке – японското оризово вино. В Япония тази националната напитка често се сервира със специална церемония – леко затоплена в малка керамична или порцеланова бутилка и се отпива от малка порцеланова чашка, наречена саказуки. Както при виното, препоръчителната температура на сервиране на сакето варира значително по вид. Не знаем много за сакето и сме любопитни с какво ни черпят. Гидът ни, Като, ще ни заведе в пивоварна и ще можем да видим целия процес на приготвяне.

„Без багаж“ – готови сме за нови приключения в Нара!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Садху – свещените аскети на Индия

„Без багаж“ се впускат в 4500-годишна история. Индуизма е най-разпространената в Индия религия, макар индийците да не го наричат така. Индуизма днес е смесица от

Романтична вечеря под водата

Anantara Kihavah е малък малдивски луксозен остров насред буйна тропическа растителност. Събрал е 80 просторни плажни вили, всяка от които на самия бряг на океана.

Един ден на Анантара Кихава

Дъждът идва и си отива като чудо – изсипва живителните капки върху зажаднялата зеленина, измива до блясък листата и се понася към следващия остров. Океанът