Сахара – великата пустиня

Пътуването ни из цветно Мароко набира още скорост. Днес сме обзети от треска за златно приключение. Запътили сме се към пясъците на Сахара…

Новият ден идва, носещ ни трепетно очакване на срещата с Великата пустиня.

Ще се запознаем с живота на номадите и техните неизменни спътници през горещите пясъци – камилите… Ще тръгнем из морето от дюни, за да се слеем в едно с пейзажа на залеза…

Едногърбите камили Dromedary, известни още като арабски камили и козите са одомашнените животни в Сахара. Поради качествата си на издръжливост и бързина, едногърбите dromedary са най-ценените и най-използвани от номадите животни.

Хората са живели в покрайнините на пустинята от преди хиляди години, още от края на последния ледников период… Тогава Сахара е била много по-влажно място, отколкото е днес. В Сахара са открити и множество фосили на динозаври.

Сахара е друг един свят. Това е Великата пустиня!

„Без багаж“ – Сахара е прекрасна!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.