Сумо – традиционната японска борба

Пристигаме в Катцураги, град в префектура Нара. Тук има музей на сумо!

Кехая-За Сумо музеят е отворен през 1990 г., за да разказва за този обичан в Япония спорт.

Сумо е контактен спорт, традиционна японска борба, в която участват по двама борци и в Япония се смята за бойно изкуство. Традицията на сумото е много древна и дори в наши дни то включва множество ритуални елементи с шинтоистки произход.

Според древна японска легенда самият произход на японския народ е в резултат от сумо схватка. Според нея японците получават господството над Японските острови, когато божеството Такемиказуки надвива в сумо схватка друго шинто божество Такеминаката. Настрана от легендата сумо е древен спорт известен от поне 1500 години. Победителят Такемиказуки сложил началото на рода на японските императори.

„Без багаж“ в Япония! Тук всичко е необикновено!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Племето Хадзабе, част 2

Черепът на зелен павиан е прясно одран и разделен от месото по него. Скоро то ще стане храна за мъжете – ловци и техните семейства.

Марокански дизайн на мебели

Има места, които неусетно те предразполагат да се чувстваш „у дома“. Уютно и спокойно ти е. Дори не искаш да си тръгваш… За всеки от

Планински туризъм в Мароко

Тръгваме от Маракеш в посока към Асни и след 37 километра стигаме до девствената гора, разположена върху цели 100 000 хектара (247 000 акра)… Това