Сумо – традиционната японска борба

Пристигаме в Катцураги, град в префектура Нара. Тук има музей на сумо!

Кехая-За Сумо музеят е отворен през 1990 г., за да разказва за този обичан в Япония спорт.

Сумо е контактен спорт, традиционна японска борба, в която участват по двама борци и в Япония се смята за бойно изкуство. Традицията на сумото е много древна и дори в наши дни то включва множество ритуални елементи с шинтоистки произход.

Според древна японска легенда самият произход на японския народ е в резултат от сумо схватка. Според нея японците получават господството над Японските острови, когато божеството Такемиказуки надвива в сумо схватка друго шинто божество Такеминаката. Настрана от легендата сумо е древен спорт известен от поне 1500 години. Победителят Такемиказуки сложил началото на рода на японските императори.

„Без багаж“ в Япония! Тук всичко е необикновено!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Садху – свещените аскети на Индия

„Без багаж“ се впускат в 4500-годишна история. Индуизма е най-разпространената в Индия религия, макар индийците да не го наричат така. Индуизма днес е смесица от

Романтична вечеря под водата

Anantara Kihavah е малък малдивски луксозен остров насред буйна тропическа растителност. Събрал е 80 просторни плажни вили, всяка от които на самия бряг на океана.

Един ден на Анантара Кихава

Дъждът идва и си отива като чудо – изсипва живителните капки върху зажаднялата зеленина, измива до блясък листата и се понася към следващия остров. Океанът