Танзания – обяд с масаи

Прясна кръв и сурово месо – това е менюто на масаите.
Младите масаи са убили коза, за да ни посрещнат като скъпи гости. Докато разпалват огъня, те почти изяждат някои вътрешности, както са сурови.
За тях бъбреците са също толкова вкусни, колкото и прясната топла кръв, с която закусват всяка сутрин.
Долната част на краката, заедно с копитата е много ценна за младите масаи и те я отделят за себе си. Вярват, че като изядат тези части на животното, това ще им даде сили в краката – издръжливост и бързина.
Съседните племена винаги са живели в страх от масаите. В миналото масаите живеели за сметка на другите етнически групи. Днес те полагат усилия да бъдат по-миролюбиви, но много от традициите им остават непроменени. Дори лъвовете, които застрашават стадата им, не са пожалени, въпреки забраните в парковете, където живеят масаите.

„Без багаж“ – поканени сме на обяд в саваната!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания