Танзания – обяд с масаи

Прясна кръв и сурово месо – това е менюто на масаите.
Младите масаи са убили коза, за да ни посрещнат като скъпи гости. Докато разпалват огъня, те почти изяждат някои вътрешности, както са сурови.
За тях бъбреците са също толкова вкусни, колкото и прясната топла кръв, с която закусват всяка сутрин.
Долната част на краката, заедно с копитата е много ценна за младите масаи и те я отделят за себе си. Вярват, че като изядат тези части на животното, това ще им даде сили в краката – издръжливост и бързина.
Съседните племена винаги са живели в страх от масаите. В миналото масаите живеели за сметка на другите етнически групи. Днес те полагат усилия да бъдат по-миролюбиви, но много от традициите им остават непроменени. Дори лъвовете, които застрашават стадата им, не са пожалени, въпреки забраните в парковете, където живеят масаите.

„Без багаж“ – поканени сме на обяд в саваната!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.