Църквите на Чамула, Мексико

Сан Хуан Чамула е община и град в мексиканския щат Чиапас.

В общината живеят около 80 000 души. На практика цялото население на общината е местно и говори на местен език.  Това са маи от етноса Цоцил.

Така се нарича и езика им, който има 6 диалекта, разпространени в различните региони на щата

Градът се радва на уникален автономен статут в Мексико. В селото не се допускат външни полицейски или военни сили. Чамула си има свои. Наричат я „Чамула в света на Слънцето“.

Гидът ни настоява да видим една уникална по рода си църква, но бърза да ни предупреди, че ще имаме големи неприятности с местната полиция ако се опитаме да снимаме вътре. Забраната за снимане не подлежи на обсъждане.
С какво е толкова специална тази света обител? Любопитството бързо ни примамва към Чамула.

„Без багаж“ – Няма начин да подминем индианското градче!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Нови епизоди в секция Мароко

Новите епизоди качени в платформата, ще ви разкажат за безценното арганово масло на Мароко. Ще ви върнат няколко милиона години назад, като ще видите фосили

Арган от Мароко

Пътешествието ни продължава из аргановото царство на Мароко. Често попадаме на скъпи продукти с арганово масло. То се извлича от ядките на аргановото дърво и

Трилобити и ортоцери. Фосили от Мароко

В северноафриканското кралство Мароко се намира едно от най-големите находища на фосили в света. Хиляди мароканци печелят от бизнеса с трилобити и ортоцери. Скалите в