Църквите на Чамула, Мексико

Сан Хуан Чамула е община и град в мексиканския щат Чиапас.

В общината живеят около 80 000 души. На практика цялото население на общината е местно и говори на местен език.  Това са маи от етноса Цоцил.

Така се нарича и езика им, който има 6 диалекта, разпространени в различните региони на щата

Градът се радва на уникален автономен статут в Мексико. В селото не се допускат външни полицейски или военни сили. Чамула си има свои. Наричат я „Чамула в света на Слънцето“.

Гидът ни настоява да видим една уникална по рода си църква, но бърза да ни предупреди, че ще имаме големи неприятности с местната полиция ако се опитаме да снимаме вътре. Забраната за снимане не подлежи на обсъждане.
С какво е толкова специална тази света обител? Любопитството бързо ни примамва към Чамула.

„Без багаж“ – Няма начин да подминем индианското градче!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания