Чаена церемония

Няма как да не се влюбиш в Япония, особено ако опознаеш хората тук. Те са мили, готови да помогнат и макар да не говорят английски, наистина ще опитат да разберат какво ти е нужно.

Идва моментът, в който да се насладим на японската чайна церемония. За целта нашата всеотдайна приятелка и гид Като ни е организирала да сме точно на обяд на специално място.

Официалната чайна церемония обхваща хранене и два чая (коча и усуча) и трае около четири часа. Подготовката е ритуализирана и представлява поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости.

Важно за чайната церемония е да бъде създадена подходяща обстановка, която да носи наслада и спокойствие на гостите. Отмерените действия на домакина се учат и ценят като изкуство и за постигане на тяхната прецизност може да са необходими години старание. Често присъстват поезия, подредбата на светя, готвенето и калиграфията.

„Без багаж“ – ден след ден откриваме очарованието на страната на изгряващото слънце.

Гледайте всички епизоди за Япония ТУК…

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Садху – свещените аскети на Индия

„Без багаж“ се впускат в 4500-годишна история. Индуизма е най-разпространената в Индия религия, макар индийците да не го наричат така. Индуизма днес е смесица от

Романтична вечеря под водата

Anantara Kihavah е малък малдивски луксозен остров насред буйна тропическа растителност. Събрал е 80 просторни плажни вили, всяка от които на самия бряг на океана.

Един ден на Анантара Кихава

Дъждът идва и си отива като чудо – изсипва живителните капки върху зажаднялата зеленина, измива до блясък листата и се понася към следващия остров. Океанът