Чаена церемония

Няма как да не се влюбиш в Япония, особено ако опознаеш хората тук. Те са мили, готови да помогнат и макар да не говорят английски, наистина ще опитат да разберат какво ти е нужно.

Идва моментът, в който да се насладим на японската чайна церемония. За целта нашата всеотдайна приятелка и гид Като ни е организирала да сме точно на обяд на специално място.

Официалната чайна церемония обхваща хранене и два чая (коча и усуча) и трае около четири часа. Подготовката е ритуализирана и представлява поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости.

Важно за чайната церемония е да бъде създадена подходяща обстановка, която да носи наслада и спокойствие на гостите. Отмерените действия на домакина се учат и ценят като изкуство и за постигане на тяхната прецизност може да са необходими години старание. Често присъстват поезия, подредбата на светя, готвенето и калиграфията.

„Без багаж“ – ден след ден откриваме очарованието на страната на изгряващото слънце.

Гледайте всички епизоди за Япония ТУК…

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Животът на Мурси

Мурси режат ушите и устните. Белезите красят телата им. Главите им са украсени с чудати корони, от които се подават рога на убити животни. Мъжете

Етиопия – Убийствената традиция Минги

Пътувайки из долината на река Омо, дочуваме да се говори за Каро. Тайната на този народ ни кара да настръхнем. „Минги“ е понятие табу. Тази

Етиопия – Запознайте се с племето Хамър

Отправяме се към селата на Хамар, едно от най-колоритните племена, населяващи долината на река Омо в Етиопия. По време на сухия сезон местните живеят близо