Чаена церемония

Няма как да не се влюбиш в Япония, особено ако опознаеш хората тук. Те са мили, готови да помогнат и макар да не говорят английски, наистина ще опитат да разберат какво ти е нужно.

Идва моментът, в който да се насладим на японската чайна церемония. За целта нашата всеотдайна приятелка и гид Като ни е организирала да сме точно на обяд на специално място.

Официалната чайна церемония обхваща хранене и два чая (коча и усуча) и трае около четири часа. Подготовката е ритуализирана и представлява поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости.

Важно за чайната церемония е да бъде създадена подходяща обстановка, която да носи наслада и спокойствие на гостите. Отмерените действия на домакина се учат и ценят като изкуство и за постигане на тяхната прецизност може да са необходими години старание. Често присъстват поезия, подредбата на светя, готвенето и калиграфията.

„Без багаж“ – ден след ден откриваме очарованието на страната на изгряващото слънце.

Гледайте всички епизоди за Япония ТУК…

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания