Чаена церемония

Няма как да не се влюбиш в Япония, особено ако опознаеш хората тук. Те са мили, готови да помогнат и макар да не говорят английски, наистина ще опитат да разберат какво ти е нужно.

Идва моментът, в който да се насладим на японската чайна церемония. За целта нашата всеотдайна приятелка и гид Като ни е организирала да сме точно на обяд на специално място.

Официалната чайна церемония обхваща хранене и два чая (коча и усуча) и трае около четири часа. Подготовката е ритуализирана и представлява поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости.

Важно за чайната церемония е да бъде създадена подходяща обстановка, която да носи наслада и спокойствие на гостите. Отмерените действия на домакина се учат и ценят като изкуство и за постигане на тяхната прецизност може да са необходими години старание. Често присъстват поезия, подредбата на светя, готвенето и калиграфията.

„Без багаж“ – ден след ден откриваме очарованието на страната на изгряващото слънце.

Гледайте всички епизоди за Япония ТУК…

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Нови епизоди в секция Мароко

Новите епизоди качени в платформата, ще ви разкажат за безценното арганово масло на Мароко. Ще ви върнат няколко милиона години назад, като ще видите фосили

Арган от Мароко

Пътешествието ни продължава из аргановото царство на Мароко. Често попадаме на скъпи продукти с арганово масло. То се извлича от ядките на аргановото дърво и

Трилобити и ортоцери. Фосили от Мароко

В северноафриканското кралство Мароко се намира едно от най-големите находища на фосили в света. Хиляди мароканци печелят от бизнеса с трилобити и ортоцери. Скалите в