Долината на река Омо – Етиопия

Наричат я река Омо или Omo-Bottego. Това е важна река в Южна Етиопия. Курсът й е изцяло в границите на Етиопия и се влива в езерото Туркана на границата с Кения.
Реката е важен ресурс и без нея племената и животните в Южна Етиопия няма да оцелеят. През 2006 г. започва работата по язовир Гибе III. Язовирът блокира част от река Омо, което според експертите ще окаже влияние върху екосистемата, племената и животните, които живеят в долината.

След направеното откритие на фосилни фрагменти от Homo Sapien, считани като най-древни, долината Omo и езерото Turkana са обявени за световно наследство.

В долината Омо има два големи национални парка – Omo и Mago. И двата парка са известни със своята екзотична дива природа, а реката е жизненоважен ресурс за оцеляването им.

„Без багаж“ – приключенстваме из долината на Омо.

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.