Мабоненг

Днес Йоханесбург е културен център с голямо разнообразие от културни събития и места, което го прави привлекателен за много творчески индустрии.
Духовното възраждане на Йоханесбург е все по-видно в последните години. Райони претърпяват невиждана трансформация като ги обявяват за незамърсени от градски разпад и престъпност зони. Такъв е районът Мабоненг.
Мабоненг e дума на сото, означаваща „място на светлината“. Едва ли има по- подходящо име за място, което бързо се превръща в център на творческата енергия за градските художници на Йоханесбург. Все повече жители и гости са привлечени насам – кокетни кафенета, ресторанти, бутици за дрехи, художествени галерии, ателиета и студия привличат посетители, а животът в тази част на Йоханесбург се завръща с обещание за сигурност и артистична самобитност. Как един известен с престрелки и престъпност квартал може да се превърне в оазис на изкуствата и в туристическа дестинация?
„Без багаж“ – Нямаме търпение да разберем?

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.