Монте Албан – Мексико

Защо Монте Албан е важна спирка по пътя ни? Защото тук можем да се запознаем едновременно с културите на Олмеки, Сапотеки и Микстеки, обитавали последователно мястото за период от 1500 години.

Монте Албан бил един от първите големи градове на Мезоамерика и център на Сапотекската държава. Откритите изгорени храмове и жертвоприношения на пленници говорят, че тези народи са враждували помежду си.
Комплексът съдържа впечатляващи площади, множество пирамиди, прецизна сложна астрономическа обсерватория, игрище за игри с топка, подземни проходи и над 170 гробници. Мястото е било изоставено като функциониращ церемониален център през 10 век, въпреки че продължава да бъде използвано като гробно място от микстеките.

„Без багаж“ – Нямаме търпение да се запознаем с древните цивилизации на  Мексико!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.