Орхидеи на Кихава – Малдиви

Слънчевите коралови острови на Малдивите имат невероятна магическа сила да привличат пътешествениците.
Разположени в Индийския океан, Малдивите са най-ниско разположената островна верига и архипелаг в света. На Земята това е най-плоската страна, с всичките ѝ 1190 малки островчета, изградени изцяло върху коралови рифове. Кораловите рифове осигуряват по-голямата част от морското разнообразие и именно те поддържат островите.
Очаква се островите да бъдат първите жертви на изменението на климата.
Но въпреки плашещо малката си средна надморска височина от 1.5 м., без нито една река, голямо езеро, или източници на питейна вода, изглеждащи съвсем беззащитни насред безкрайния, могъщ Индийски океан, Малдивите са на едно от първите места в списъка с мечтани дестинации.
Какво ги прави толкова специални?
„Без багаж“ – обикаляме островите, за да намерим отговора! Днес ни посреща остров Кихава – единият от топ 3 на най-луксозни и най-търсени от знаменитости Малдивски острови.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.