Пеша из саваната в Кения

Събуждат ни звуците на дивия живот. Отседнали сме в лоджата Кипало на върха на хълм, от който се разкриват фантастични гледки. Нашата палатка е най-отдалечена, няма огради, няма охрана. Около брезента забелязваме стъпки на леопард, а само на метри от нас крещят и се гонят група павиани. Днес ни очаква едно необикновено приключение – ще тръгнем пеша из буша, за да научим за лечебните растения от местните масаи. Според тях всяко стръкче е дар от природата, който лекува, храни или служи на народа на саваната. Опасността от срещи със слонове и лъвове е съвсем реална.

 

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.