Пеша из саваната в Кения

Събуждат ни звуците на дивия живот. Отседнали сме в лоджата Кипало на върха на хълм, от който се разкриват фантастични гледки. Нашата палатка е най-отдалечена, няма огради, няма охрана. Около брезента забелязваме стъпки на леопард, а само на метри от нас крещят и се гонят група павиани. Днес ни очаква едно необикновено приключение – ще тръгнем пеша из буша, за да научим за лечебните растения от местните масаи. Според тях всяко стръкче е дар от природата, който лекува, храни или служи на народа на саваната. Опасността от срещи със слонове и лъвове е съвсем реална.

 

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания