Скалните църкви на Лалибела – Етиопия

Първите слънчеви лъчи играят по планинските склонове, птиците запяват, Лалибела се събужда.

Безпрекословната вяра е същността на хората, които са избрали да прекарат живота си тук. Това витае във въздуха. И ние пристъпваме по тази земя като поклонници.

Лалибела е религиозен център, дом на 11 монолитни църкви, изсечени в твърдата скала изцяло под земята и в разнообразни стилове.

Лалибела често е наричана Осмото чудо на света! След този ден сме сигурни, че ако имаш дори един единствен ден за Етиопия, то той трябва да бъде посветен на Лалибела. Защото тук срещаш Християнството – такова, каквото се е зародило в Етиопия още през 4-ти век. Защото тук времето е спряло и ти също можеш да поспреш, да преосмислиш и да се помолиш от душа.

„Без багаж“ – на пътуване, което не искаме да свършва!

 

Каталогът от качени на платформата епизоди на предаването „Без багаж“, се увеличава постоянно. Добавяме нови епизоди ежемесечно.

Достъп до тях можете да имате при регистрация с месечен или годишен абонаментен план.

Цената съответно е 1,99 евро за месечен абонамент и 19,99 евро за годишен абонамент.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.