Танзания – нападение с камък в саваната

Пътуваме притихнали, готови да чуем безмълвния разказ на саваната.  Джипът ни подскача по неравния прашен път. Стрелката на показва скорост от 100 км/час. Не се ли движим прекалено бързо? Всеки момент ще се стъмни, а ние трябва да преминем бариерата към кратера Нгоронгоро, където е лоджата, в която ще пренощуваме. Малко преди стъмване достъпът до Нгоронгоро се ограничава… Пейзажите с пръснатите стада преливат един в друг, заради голямата скорост, а и умората вече си казва думата.

Моментът на приятен унес, оцветен с впечатления, натрупани от днешното сафари сякаш замръзва във времето и пространството. Тътен като от взрив сякаш разпръсва вакуума в джипа… Следващият миг прилича на забавен каданс от екшън филм. Постепенно пред мен изплуват ужасените очи на Валери. Започвам да различавам говора му, просмукващ се сякаш от тътена… Пита ме дали съм добре… много бавно започвам да осъзнавам, че цялата съм посипана с малки парченца стъкло…

„Без багаж“ – сафарито ни приема неочакван обрат!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.