Чаена церемония

Няма как да не се влюбиш в Япония, особено ако опознаеш хората тук. Те са мили, готови да помогнат и макар да не говорят английски, наистина ще опитат да разберат какво ти е нужно.

Идва моментът, в който да се насладим на японската чайна церемония. За целта нашата всеотдайна приятелка и гид Като ни е организирала да сме точно на обяд на специално място.

Официалната чайна церемония обхваща хранене и два чая (коча и усуча) и трае около четири часа. Подготовката е ритуализирана и представлява поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости.

Важно за чайната церемония е да бъде създадена подходяща обстановка, която да носи наслада и спокойствие на гостите. Отмерените действия на домакина се учат и ценят като изкуство и за постигане на тяхната прецизност може да са необходими години старание. Често присъстват поезия, подредбата на светя, готвенето и калиграфията.

„Без багаж“ – ден след ден откриваме очарованието на страната на изгряващото слънце.

Гледайте всички епизоди за Япония ТУК…

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Leave a Reply

Последно добавени

Следвайте ни във Фейсбук

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.