Етиопия – пристигане при племето Мурси

Мурси ходят голи и въоръжени с автомати. Обичат да пият от своя традиционен меден алкохол и не обичат някой да им възразява. Когато момичетата от племето Мурси станат на 15 – 16 години, те срязват долните си устни и започват да разтягат плътта като поставят в нея все по-голям размер керамична плочка с формата на чиния. Те трябва да се “украсяват така“, ако искат да се харесат на мъжете от племето. Популярна за мъжете от племето пък е церемонията за бой с пръчки, която е форма на ритуализирано насилие. Мурси имат дълга история в рисуването на телата, украсяването с белези и пиърсинг. И мъжете, и жените правят прорези в ушите си, за да поставят декоративни дискове в тях. Майките боядисват децата си също традиционно. Бялата боя по лицето е за защита от свръхестествени сили. Народът Мурси са звездите на долината Омо в Етиопия.

„Без багаж“ наемаме въоръжена охрана за срещата си с Мурси!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Садху – свещените аскети на Индия

„Без багаж“ се впускат в 4500-годишна история. Индуизма е най-разпространената в Индия религия, макар индийците да не го наричат така. Индуизма днес е смесица от

Романтична вечеря под водата

Anantara Kihavah е малък малдивски луксозен остров насред буйна тропическа растителност. Събрал е 80 просторни плажни вили, всяка от които на самия бряг на океана.

Един ден на Анантара Кихава

Дъждът идва и си отива като чудо – изсипва живителните капки върху зажаднялата зеленина, измива до блясък листата и се понася към следващия остров. Океанът