В дъждовната гора на Уганда

Отправили сме се на дълго мечтано пътуване, от онези, които са толкова трудни за осъществяване, дори сякаш невъзможни. Не знаем кой знае колко за Уганда, източно-централна африканска страна, в зоната на големите африкански езера. Предстои ни да се гмурнем в капризите на разнообразен, но като цяло екваториален климат.
Уганда се намира почти изцяло в басейна на Нил. На територията на страната има 60 защитени зони, включително десет национални парка, приютяват популации от множество критично застрашени видове.
Уганда е дом на огромен брой видове, включително популация от планински горили в непроходимия национален парк Буинди, горили и златни маймуни, хипопотами.
Паркът Буинди е част от дива дъждовна гора и е разположен по протежение на границата на Демократична република Конго. Буинди е достъпен само пеша.
Уцелили сме пика на дъждовния сезон. Ложата ни е в зона близо до екватора, така че дъждът може да дойде, когато най-малко го очакваме.
Оттук се организират трекинги, уникален начин да видиш как дивите горили се привикват към човешко присъствие.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания