В търсене на дива група планински горили

За да стигнем до горилите дълбоко в джунглата ни трябва съдействието на следотърсачи, въоръжени рейнджъри, които да ни пазят от нападения на диви слонове, както и помощници за носене на техниката.
Уганда е най-доброто място за наблюдение на горили в естествения им хабитат.
Африка е дом на около 18% от тропическите гори в света. Втората по големина тропическа гора на планетата след Амазонската се намира в басейна на река Конго в централна Африка и се простира на около 3 милиона кв. км. – което е по-голямо от площта на Аржентина.
Въпреки че покриват по-малко от 7% от земната повърхност, тропическите гори са дом на около 50% от всички живи същества на земята.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания