Първа среща с планинските горили

Паркът Буинди е известен с видовото разнообразие. Той осигурява местообитание за 120 вида бозайници, 348 вида птици, 220 вида пеперуди, 27 вида жаби, хамелеони, гекони и много застрашени видове. По отношение на растенията паркът е сред най-разнообразните гори в Източна Африка, с повече от 1000 цъфтящи растителни вида, включително 163 вида дървета и 104 вида папрати.
Паркът е рай за маймуни колобус, шимпанзета и много птици. Най-забележително е присъствието на планинските горили, в Буинди са половината от световното население на този застрашен вид.
Горилите са убивани за различни цели, като например за храна, търговия с дивечово месо и традиционни лекарства. Търговията с месо от джунглите е много доходоносна, тъй като богатият елит в големите градове плаща добре за маймунско месо, тъй като консумацията му се счита за престиж.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания