Рейнджъри на саваната

Воденето на група из гъстата растителност на буша не е безопасно занимание. Инструкцията е от особена важност, заради дивите животни наоколо. Придружават ни въоръжени рейнджъри. Минаваме покрай мрежа от кални тунели на термити, следи на малката антилопа дик-дик и счупени дървета от наскоро преминали слонове. Пристигаме в лагера на рейнджърите, които са се заели да пазят околните територии от бракониери. Избрани са от най-бедните семейства в общността и след специални тестове – медицински и физически, те са били обучени да боравят с оръжие и да разчитат следи.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания