Народът Ндебеле

На около 40 км северозападно от Претория сме, в близост до автентичното село Ндебеле Мапоч. Все повече пътешественици търсят нещо автентично. Така сме и ние. Искаме вълнуващо преживяване, време за срещи с местните хора и досег с тяхната култура.
В Ндебеле Мапоч традицията е съхранена във всички аспекти на живота. Селото е построено, за да приюти общността на Ндебеле след редица премествания под управлението на апартейда. Днес то вече е известно, с това, че посреща туристите с радост и ги въвежда в културата на етноса.
„Без багаж“ – време е да се запознаем с Ндебеле!

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Да помогнем на горските хора

Вероятно точно пигмеите са местното аборигенско население, населявали тези дъждовни гори далеч преди времето на развитото земеделие. Днес, всички пигмеи живеят в близост до земеделски

Един ден сред горските хора

Днес горите в Уганда покриват 49 000 km² или 24% от общата площ на страната, като над 9 хиляди km² от тях са тропически гори.

Пигмеите – кои са те?

„Запознайте се с пигмеите – малките хора от дъждовната гора!“ Африка, този невероятен континент, все още успява да запази безброй уникални традиции, ритуали, занаяти, вярвания