Townships – предградията на Южна Африка

Пътувайки, забелязваме предградия, които са в пълен контраст на модерните квартали с лъскави молове и хотели… В Южна Африка наричат тези квартали Townships. Историята им тръгва от времето на апартейда, когато тези неразвити расово сегрегирани градски райони са били определени за не-бели, а именно чернокожи, индийци и цветнокожи.
Бедняшки квартали има почти навсякъде по света. А от скоро се е появил един нов термин Slum Tourism или „туризъм в бедните квартали“, който става все по-полярен и в ЮАР.
„Без багаж“ – гости сме на Кейптаун.

Можете да регистрирате свой профил или да надградите вече съществуващ такъв, с един от двата вида платени абонаменти, за да получите неограничен достъп до съдържанието и епизодите на „Без Багаж“.

Пълните епизоди „Без Багаж“ качени до момента – можете да гледате ТУК.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Вашият коментар

Recent Posts

Follow Us

Гробници в скалите, Сулавеси

Индонезия. Остров Сулавеси. Народът Тураджа. „Без багаж“ се срещат с Тураджа, народът, който посвещава живота на смъртта. Живите спят под един покрив с мъртвеца и

Сулавеси – кървави жертвоприношения

„Без багаж“ тръгват из южната част на остров Сулавеси. На пътуването е и десетгодишният син Биляна и Валери. Цел на пътуването е земята на Тураджа.